23948sdkhjf

Vestfyen bryggede sig til overskud på 3,5 millioner

Bryggeriets "bryggeri i bryggeriet" vil nu ud på eksportmarkedet
Efter et markant overskuds-dyk sidste år er Bryggeriet Vestfyen tilbage med et mere "normalt" årsregnskab for 2014/15. Det viser et overskud før skat på knap 3,5 millioner kroner, hvilket er 2,4 millioner bedre end året forinden.

Forbedringen er sket trods et fald i nettoomsætningen på cirka otte procent - fra 230 til 211 millioner kroner. Denne nedgang skyldes ifølge ledelsens beretning blandt andet, at bryggeriet er gået over til afhentningspriser for nogle af kunderne, hvilket også har ført til et fald i distributionsomkostningerne.

- Resultatet må betegnes som tilfredsstillende og i overensstemmelse med ledelsens forventninger, selv om der i årets løb er indtruffet begivenheder, der har påvirket driften, herunder det forhold, at sommeren ikke har været på niveau med sidste år, konstaterer ledelsen.

- Springbrættet til eksportvejen

Bryggeriet indgik i foråret en aftale med idémanden og "modediktatoren" Jim Lyngvild om at skabe et nyt brand med et "bryggeri i bryggeriet". Det er blevet til Bryggeriet Frejdahl, som er kommet i gang med fire slags øko-øl og fire slags luksus-øl med korkprop.

- Bryggeriet har høstet stor anerkendelse for Frejdahl-konceptet både i Danmark og i udlandet, og dette er springbrættet til at gå eksportvejen. Der er pr. 1. november 2015 ansat en eksportchef, som nu skal bearbejde Europa, så bryggeriet kan få en bid af det marked for specialøl, som "boomer" overalt i verden og som også er den direkte årsag til, at pilsnersalget falder globalt.Eksportmarkedet skal bidrage til bryggeriets fremtidige vækst, skriver ledelsen i årsrapporten.

I forbindelse med udviklingen af Bryggeriet Frejdahl er Bryggeriet Vestfyen blevet øko-certificeret, hvilket ifølge ledelsen åbner muligheder for yderligere produktudviklng og nye markeder.

På det grønne område har bryggeriet i regnskabsårets løb også taget et nyt flisfyringsanlæg i brug -. et anlæg, som har reduceret CO2-udledningen med 46 procent.

- Vi er det første bryggeri i Danmark, der bruger CO2-neutral varmekilde, hvilket har vakt betydelig interesse i Danmark og ikke mindst internationalt, nævner ledelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094