23948sdkhjf

Coop dropper samarbejde med Sunsalat

Anklager om løndumpning og elendige arbejdsvilkår får nu Coop til at stoppe samarbejdet med fødevarevirksomheden Sunsalat i Malmø.
Både Coop og Dansk Supermarked har hidtil samarbejdet med den svenske fødevarevirksomhed Sunsalat. Men nu får anklager om løndumpning og elendige arbejdsvilkår Coop til at droppe samarbejdet midlertidigt, og Dansk Supermarked til at kræve en redegørelse.

Sunsalat skal udover redegørelsen, også dokumentere at man overholder Coops regler for etisk handel. Indtil det er sket er samarbejdet med Coop på stand-by. Det bekræfter informationsdirektør hos Coop Jens Juul Nielsen over for Fødevareforbundet NNF.

Glæde hos NNF
Hos Fødevareforbundet NNF er man glade for at de to kæder reagerer på anklagerne.

- Vi har kontaktet Coop og Dansk Supermarked og orienteret dem om løn- og arbejdsvilkårene for de ansatte hos Sunsalat. Vi er rigtigt glade for, at både Coop og Dansk Supermarked tager mistanken om løndumping alvorligt og beder om at få undersøgt sagen. Det skal de have ros for, siger Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF.

Det svenske fødevareforbund Livsmedelsarbetareförbundet har igennem en længere periode forsøgt at få en overenskomst med virksomheden, men uden held.

Sunsalat har tidligere haft produktion i København, men den danske virksomhed gik konkurs i 2012, og siden har en ny virksomhed slået sig ned i Malmö under samme navn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125