23948sdkhjf

Karen Volf dropper buræg

Men skrabeæg er heller ikke godt nok, påpeger forbrugere
Kageproducenten Biscas småkager med navnet Karen Volf bliver nu fri for indhold af buræg.

Det oplyser Karen Volf på sin Facebook-side.

- Hos Karen Volf har vi længe arbejdet på at skifte til skrabeæg i bageriet og glæder os over at kunne melde beslutningen ud nu. Fra den 4. januar 2016 skifter Karen Volf fra buræg til skrabeæg, så alle produkter, der er bagt i Danmark fremover bliver helt fri for buræg, hedder det i et opslag.

Beslutningen bliver vel modtaget hos dyrebeskyttelsesorganosationen Anima, der længe har ført kampagne for at sætte fokus på brugen af skjulte buræg i forarbejdede produkter.

- Det er en tidlig julegave til alle som bekymrer sig om dyrevelfærd. Karen Volfs beslutning kommer helt sikkert til at redde tusindvis af høns fra et elendigt liv i bur, siger kampagnechef i Anima Lina Lind Christensen.

- Nærmest ingen forskel

Langt fra alle er dog fuldt ud tilfredse. Flere forbrugere skriver på Karen Volfs Facebook-side, at de ikke køber firmaets produkter, før der er tale om økologiske æg.

- Altså, skrabeæg er jo kun en lille bitte smule bedre end buræg. Der er jo på det nærmeste ingen forskel. Tag nu springet og gå over til økoæg med det samme! Så stor er prisforskellen da heller not. Jeg vil ik ha skrabeæg! Det er dyrplageri!, lyder eksempelvis en melding fra Birgit Bræmer-Jensen.

Hos Anima oplyser Lina Lind Christensen, at kampen fortsætter:

- I dag er det blevet et folkekrav, at ansvarlige firmaer ikke sælger buræg, og vi har oplevet en enorm støtte til vores kampagne overalt. Nu vil vi kæmpe videre for, at den positive udvikling fortsætter. Der er stadig store mærker som Amo, Hatting og Bähncke, der endnu ikke har sat hønen ud af buret, så der er nok at tage fat på, fastslår hun.

I de seneste år har en lang række virksomheder droppet buræg af hensyn til dyrevelfærd. Det gælder blandt andre Løgismose, Kvickly, Lidl, Svansø, Irma, Summerbird, Magasin og Toms.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126