23948sdkhjf

Dansk And slagter kun halal

Det sker selv om næsten alle ænderne sælges i Danmark
Selv om langt de fleste af de ænder, der slagtes på det nye slagteri hos Dansk And i Struer, bliver solgt i Danmark, bliver alle ænderne halalslagtet. Det skriver Jyllands-Posten.

Ænderne bliver bedøvet i strømførende vand, før de i levende live får halsen skåret over og forbløder - et arbejde som udføres af muslimske ansatte, der fremsiger en arabisk bøn efter hver pause. Desuden overvåger en imam jævnligt processen, fortæller indehaveren af Dansk And, Martin Daasbjerg, til avisen.

Han lader forstå, at han synes, den slagtemetode er den bedste, og at fremgangsmåden også skyldes hensyn til de omkring 250.000 muslimer, der bor i Danmark.

- Den person, der snitter halsen, er en rettroende muslim. Det er ikke noget med, at vi står og laver bønner dagen igennem, siger Martin Daasbjerg til Jyllands-Posten og tilføjer, at der tages højde for, at de muslimske medarbejdere skal på bedetæppe fem gange om dagen.

Dansk And slagter i øjeblikket 10.000-12.000 ænder om dagen for at følge med juleefterspørgslen.

Forbrugere, der ikke ønsker halalslagtet fjerkræ, kan for eksempel vælge and fra Gråsten Fjerkræ, som har fået lov til at mærke sine produkter med, at de ikke er halalslagtede.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067