23948sdkhjf

FødevareBanken deler 85.000 måltider ud

Rekord: Cirka 36 tons overskudsvarer bliver uddelt i julemåneden
Omkring 36 tons mad, som ellers var gået til spilde, bliver i løbet af julemåneden uddelt af hjælpeorganisationen FødevareBanken. Det svarer til cirka 85.000 måltider og er en stigning på cirka 40 procent sammenlignet med sidste år.

Varerne, der er til overs hos fødevarevirksomheder, går til blandt andre Frelsens Hær, Børnenes Kontor og Røde Kors over hele landet. Uddelingen kulminerer i dag, hvor FødevareBanken i København besøger en række krisecentre, herberger, varmestuer og andre steder for socialt udsatte med overskudsmad.

Ifølge en pressemeddelelse fra Fødevarebanken ønsker flere og flere fødevarevirksomheder at gøre noget ekstra for dem, der ikke har så meget i julen, og virksomhederne donerer således også julevarer som and, flæskesteg risalamande og vaniljekranse. Med i uddelingen er desuden masser af de varer, som FødevareBanken modtager løbende, blandt andet babymad med kort holdbarhed, frugt og grønt, som kan have fået et mærke eller stød, mejeriprodukter samt restpartier af frys-selv-is fra en dårlig dansk sommer.

- Julen er den tid på året, hvor man nok tydeligst fornemmer, at nogen har for meget og andre har for lidt. Derfor er vi glade for, at vi kan sørge for, at noget af al den overskudsmad, vi ser i fødevarebranchen her i december, kan gå til nogle af dem, der virkelig ikke har ret meget, siger Karen Inger Thorsen, der er direktør i FødevareBanken.

I løbet af december er FødevareBankens varer via julehjælp fra Frelsens Hær, Børnenes Kontor og Røde Kors nået ud til Aalborg, Aarhus, Albertslund, Birkerød, Esbjerg, Frederiksberg, Frederikshavn, Hillerød, Horsens, Hvidovre, København, Køge, Odense, Randers, Svendborg, Sønderborg og Vejle.

I hele 2015 har FødevareBanken indsamlet og uddelt overskudsmad svarende til over 1,5 million måltider til udsatte, oplyser organisationen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078