23948sdkhjf

Tulip i julehumør: Overskuddet steg med 68 millioner

Markant fremgang trods et fald i omsætningen
Kødvirksomheden Tulip Food Company havde et ualmindeligt positivt regnskabsår 2014/15. Overskuddet steg med 68 millioner kroner og landede på 247 millioner - trods en nedgang i omsætningen på 39 millioner kroner sammenlignet med året før.

Nettoomsætningen var denne gang på 5.077 millioner, og faldet på de 39 millioner skyldes ifølge ledelsen hovedsageligt den intensiverede konkurrence i Europa.

At det alligevel ender med et markant bedre slutresultat skyldes ifølge ledelsens beretning især en positiv udvikling på de internationale konservesmarkeder, herunder en gunstig valutaudvikling. Resultatet af den primære drift blev 351 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 90 millioner.

Lukning gik som planlagt

I første kvartal af regnskabsåret blev Tulips produktionsanlæg i Faaborg endegyldigt lukket. Lukningen er gennemført over to regnskabsår, og den er forløbet tilfredsstillende og inden for de planlagte økonomiske rammer, konstaterer ledelsen. I regnskabsåret 2013/14 blev der afsat 24 millioner kroner til formålet.

Fabrikkerne i Svenstrup og Vejle blev ligeledes i 2013/14 foreløbigt godkendt til eksport til Kina. Trods adskillige besøg af de kinesiske myndigheder siden da venter Tulip stadig på de endelige godkendelser fra myndighederne. Tulip har således ikke - som oprindeligt forventet - eksporteret færdigvarer til Kina i det forgangne regnskabsår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109