23948sdkhjf

Flensted skiller sig af med Danpotatoes

- Andre er bedre til at dyrke kartofler, end vi er
Efter bare 16 måneders ejerskab sælger Flensted Food Group nu kartoffelselskabet Danpotatoes til kartoffelspecialisten Danespo.

Salget, som bliver effektueret på mandag, handler kort og godt om, at Flensted fremover ikke vil producere kartofler, men kun forædle dem.

- . Vi har vurderet, at andre er meget bedre til at producere kartofler. Vi er gode til den næste del i processen, at gøre noget ved kartoflerne, siger den ene af Flensteds to administrerende direktører, Lene Rasmussen, til Food Supply.

Flensted beholder en lille del af Danpotatoes' aktiviteter, den såkaldte spandeforretning, som handler om at sælge rå, skrællede kartofler i spande.

- Ikke et fejlkøb

- Der er jo også tale om en lille smule forædling, i og med at vi skræller kartoflerne. Vi har hidtil solgt spandene, når de nye, danske kartofler kommer på markedet, men fremover vil vi også gøre det resten af året, fortæller Lene Rasmussen.

Da Flensted købte det nu solgte selskab, var der tale om et konkursbo med navnet Kartoffel-Kompagniet. Og selv om ejerskabet altså varede i under halvandet år, vil Lene Rasmussen ikke betegne det som et fejlkøb.

. Nej, det gav rigtig god mening ved købet, og vi synes også, at vi har opnået ved at være ejer. Det har været en god læreproces på hele råvaredelen, men som sagt er vi bare kommet frem til, at andre kan gøre det bedre, siger direktøren, som ikke ønsker at oplyse salgsprisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078