23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Hver 10. bliver syg af maden

Danske forskere med til at kaste lys over, hvorfor 420.000 årligt mister livet

Hvert år bliver hver 10. verdensborger syg af at spise mad. Af dem dør cirka 420.000.

Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som har set nærmere på fødevareoverførte sygdomme på globalt plan, skriver Danmarks Tekniske Universitet på sin hjemmeside.

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har deltaget i projektet. De har beregnet antallet af sygdomstilfælde og dødsfald, der er forårsaget af ni bakterier, vira og parasitter, som ofte smitter gennem mad.

Fødevareoverførte sygdomme rammer alle aldre, men specielt børn er udsatte, skriver dtu.dk. De nye tal viser, at mere end en tredjedel af dødsfaldene sker blandt børn under fem år.

Rapporten viser også, at både forekomsten af fødevareoverførte sygdomme og dødelighed som følge deraf er højere i Afrika og Sydøstasien end i resten af verden.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062