23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Michelin-stjernerne drysser ned over provinsen

For første gang nogensinde får restauranter uden for de store byer Michelin-stjerner.
























Kong Hans Kælder er tilbage















Restaurant Kadeau på Bornholm, Frederiksminde på Sjælland og Henne Kirkeby Kro i Vestjylland. For første gang har de tre restauranter, der ligger uden for storbyerne Aarhus og København, modtaget en Michelin-stjerne. Det blev i dag klart på et pressemøde på Hotel D'Angleterre i København, hvor Michael Ellis, international chef for Michelin-guiden, præsenterede modtagerne. Ifølge chefredaktøren på Michelin Nordic Guide, Rebecca Burr er årets nordiske guide derfor blevet ekstra spændende. - Vi kan både præsentere to nye trestjernede restauranter, og så udvider vi for første gang guidens rækkevidde og går uden for de større byer og ud i landet. - Vi har håndplukket de allerbedste restauranter og hoteller i hele Danmark, Finland, Norge og Sverige til vores læsere – resultatet er et rekordstort antal nye stjerner i 2016, lyder det i en pressemeddelelse. Også restauranter i København har onsdag modtaget stjerner. Restaurant Geranium fik tre Michelin-stjerner, som den første danske restaurant nogensinde, mens Kong Hans Kælder for anden gang modtog en stjerne. Den mistede en Michelin-stjerne i 2014. Der er også grund til jubel i Oslo, hvor den norske restaurant Maaemo får tre Michelin-stjerner. Det er den danske kok Esben Holmboe Bang, der står bag Maaemo. /ritzau/
BREAKING
{{ article.headline }}
0.088