23948sdkhjf

Nyt krabbefirma opfører fabrik i Lemvig

Dansk-norsk krabbeproducent skaber masser af job i Lemvig og langs de danske kyster.
Jeka Fish i Lemvig og norske Hitramat med hovedsæde i Ansnes ud for Trondheim danner et nyt fælles selskab, der i Lemvig skal forarbejde taskekrabber til færdigprodukter til hele Europa.

Det ny selskab, der får navnet: ”Nordisk Krabbe Kompagni” opfører en fabrik til de nye produkter ved siden af Jeka Fish’s eksisterende anlæg på havnen i Lemvig. Målet er at få den ny fabrik klar til den kommende krabbesæson i 2016, der starter i juli måned.

- Vi ser meget frem til samarbejdet med Hitramat. Det åbner mange nye muligheder. Hitramat er del af en særdeles stærk seafood-koncern, og partnerskabet bidrager til at styrke vores position, siger Halldor Arnarson, direktør i Jeka Fish.

I højsæsonen regner selskabet med op mod 40 nye ansatte i produktionen af de nye produkter, hvor der i alle indgår taskekrabber fanget i danske farvande. Desuden er der behov for fiskere, der fanger krabber i højsæsonen fra juli til november, hvor krabbens kødindhold er størst.

Bredt distributionsnetværk i Europa
Jeka Fish har lang erfaring med forarbejdning af fisk og er nu også på markedet med blandt andet fiskefrikadeller og fiskeburgere med torsk og laks. Hitramat har mange års erfaring med taskekrabber, og er en af de største producenter af taskekrabber i Europa. Selskabet forædler omkring 3.500 tons taskekrabber i Norge om året.

Det nye projekt gør fangst og forarbejdning af taskekrabber til et kommercielt erhverv i Danmark. Taskekrabber er hidtil en forholdsvis uudnyttet ressource i Danmark, og krabbebestanden i de danske farvande er stor.

Jeka Fish får ansvaret for fabrikken og den daglige ledelse for partnerskabet. De to parter får tilsammen et bredt distributionsnetværk i de nordiske lande og i Europa.

- Jeka Fish er lokaliseret tæt på de vigtigste fiskerihavne i Danmark, og har en effektiv logstik til Sydeuropa. Dette giver os en unik mulighed for at levere ferske produkter af højeste kvalitet til de vigtigste markeder for taskekrabbe, siger Halldor Arnarson, direktør i Jeka Fish.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094