23948sdkhjf

Nye positive resultater fra Neuroseach-studie

Nye resultater i et fase II-studie med et lægemiddel fra Neurosearch kan få stor betydning i kampen mod damp.
Neurosearch rapporter positive resultater fra en fase II undersøgelse med Abt-894 til behandling af voksne lider af ADHD (DAMP). Det meddeler virksomheden i en fondsbørsmeddelelse.

Resultaterne fra fase II undersøgelse viser, at Abt-894 blev virkningsfuldt hos voksne med DAMP. I undersøgelsen var Abt-894 sikkert og generelt veltolereret og viste statistisk signifikant effekt sammenlignet med placebo hos DAMP-lidende voksne.

Flemming Pedersen, adm. direktør i Neurosearch kommenterer resultaterne:

- Vi er meget tilfredse med de positive resultater i denne fase II af vores voksne DAMP-undersøgelse med Abt-894 og er begejstret for udsigterne for potentialet i en ny type behandling af ADHD.

Lægemidlet har vist effekt i flere prækliniske dyremodeller af centrale sygdomme i nervesystemet herunder neuropatiske smerter og nociceptive smerter med og uden en inflammatorisk komponent, og er blevet evalueret i omfattende kliniske fase I enkelt-og multi-dosis undersøgelser, herunder undersøgelser med markører for kognitive forbedringer. Abt-894 også er i øjeblikket i en fase II undersøgelse for neuropatisk smerte, hvor patientoptagelse er i gang.

DAMP er en fællesbetegnelse for neurobehaviorale uroligheder i barndommen med en anslået prævalens på ca 7,8% blandt børn mellem 4 og 17 år. Meget ofte fortsætter denne uro ind i voksenalderen, og omkring 4,7% af den voksne befolkning skønnes at lide af ADHD. De vigtigste symptomer på ADHD er uopmærksomhed, hyperaktivitet, og impulsivitet i et omfang, hvor patienterne er i høj risiko for løbende følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer som samt nedsat funktion på tværs af social, familiær, og uddannelsesmæssige / beskæftigelse indstillinger.

I øjeblikket er DAMP-medicin generelt forbundet med flere bivirkninger, og der er et stort behov for nye, både effektive og sikrere behandlingsmuligheder.

Kilde: Neurosearch

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094