23948sdkhjf

Kæmpe vil tjene halv milliard på dyrevelfærd

Nyt initiativ skal sikre mere dyrevelfærd i køledisken hos Føtex, Bilka og Netto.
Der skal mere dyrevelfærd i kølediskene hos føtex, Bilka og Netto, og det skal være lettere for forbrugerne at vurdere levevilkårene for de dyr, som har lagt krop til varerne. Derfor har Dansk Supermarked Group indgået en ambitiøs samarbejdsaftale med Dyrenes Beskyttelse, som konkret skal munde ud i et øget salg af fødevarer som æg, pålæg, kød- og mejeriprodukter, der er produceret med større omtanke for dyrenes velfærd.

- Vi mærker øget interesse for dyrevelfærd fra kunder, som vil vide, hvordan dyrene har levet. Salget af frilandsprodukter og økologiske varer inden for kød, mælk, æg og mejeri er stigende. Sammen med Dyrenes Beskyttelse har vi sat det mål, at vi frem mod 2020 vil øge omsætningen af disse varer med en halv milliard kroner sammenlignet med 2015, fortæller indkøbsdirektør for Fresh Food i Dansk Supermarked Group Jeppe Dahl Jeppesen.

Han vurderer, at målsætningen vil få afgørende betydning for udviklingen af markedet for produkter med fokus på dyrevelfærd.

- Vi er udfordret af små mængder danske dyrevelfærdsprodukter på markedet, og vi håber derfor, at vi bl.a. gennem samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse kan få flere leverandører og producenter i spil og derigennem øge volumen. Flere varer på markedet vil helt naturligt medvirke til lavere priser for forbrugerne, så på sigt vil mere dyrevelfærd i vores kølediske være til fordel for både landmænd, dyr, forbrugerne og for os, siger Jeppe Dahl Jeppesen.

Kan få producenterne til at tænke i dyrevelfærd
Hos Dyrenes Beskyttelse glæder direktør Britta Riis sig over, at samarbejdet med al sandsynlighed vil få flere producenter til at tænke dyrevelfærd ind i produktionen, når nu Danmarks største detailkoncern lancerer store ambitioner for området.

- Danske forbrugere efterspørger kød fra dyr, der har levet med høj dyrevelfærd. Faktisk er efterspørgslen så stor, at producenterne slet ikke kan følge med. Derfor er vi stærkt begejstrede for, at en virksomhed med knap 600 danske butikker i ryggen efterspørger mere dyrevelfærd. Det påvirker efterspørgslen på dyr, der har levet et ordentligt liv og understøtter omstillingen af landbrugsproduktion over mod mere dyrevelfærd, siger Britta Riis.

Aftalen mellem detailkoncernen og dyrevelfærdsorganisationen skal også skabe øget gennemsigtighed, så forbrugerne får lettere ved at gennemskue, hvilket liv dyrene har haft.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094