23948sdkhjf

Kontrol: Dyrevelfærdsmærke fungerer upåklageligt

Forbrugerne kan trygt købe kyllinger med det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke Bedre Dyrevelfærd. Kyllingeproducenter og -slagterier med mærket overholder kravene, viser en nylig kontrol foretaget af Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen gennemførte i foråret en kontrolkampagne hos 36 slagtekyllingebesætninger, der er tilmeldt ordningen, og fire fjerkræslagterier, der også er en del af ordningen. Alle steder er der styr på de ekstra krav til dyrenes velfærd, fortæller styrelsen i en pressemeddelelse.

- Forbrugerne kan stole på Dyrevelfærdsmærket. Du får det, du betaler for, og her er der markant mere fokus på velfærd for kyllingerne. Der er blandt andet mere plads at boltre sig på, og fokus på, at kyllingernes fødder og sundhed er i orden. Det er vigtigt, at forbrugerne kan have tillid til Dyrevelfærdsmærket, siger Christian Strøyer, enhedschef i Dyrevelfærd og Veterinærmedicin i Fødevarestyrelsen.

Kyllingeproducenterne skal leve op til en række krav for at være en del af ordningen og få lov til at bruge logoet med et, to eller tre grønne dyrevelfærdshjerter på deres produkter.

Udover mere plads til kyllingerne og sunde fødder uden sår er kravene blandt andet, at kyllinger skal være fra langsommere voksende racer, og producenter med to eller tre hjerter skal give fjerkræene adgang til grovfoder.

I forbindelse med Fødevarestyrelsens i alt 11 kontrolbesøg på fire fjerkræslagterier blev det blandt andet undersøgt, om transporttiden til slagteriet holder sig under seks timer, og om kyllinger, der skal mærkes med Dyrevelfærdsmærket, blev holdt adskilt fra andre produkter gennem hele processen på slagteriet.

Uanmeldte besøg

Alle kontrolbesøg hos producenter og slagterier blev foretaget som uanmeldte, fysiske besøg.

- Vi havde et rigtig godt samarbejde med slagterierne og producenterne i forbindelse med vores besøg. De har også en stor interesse i, at tingene er i orden, og at forbrugerne kan regne med, at de leverer kyllinger, der har haft nogle gode forhold, siger Christian Strøyer.

Der blev ikke uddelt sanktioner, men hos tre af producenterne var der såkaldt bagatelagtige forhold, de skulle rette op på, og her modtog producenterne vejledning fra Fødevarestyrelsen.

Der var tilsyn hos 36 af de 52 slagtekyllingebesætninger, der var tilmeldt Dyrevelfærdsmærket på kontroltidspunktet. I dag er 72 besætninger tilmeldt mærket.Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096