23948sdkhjf

Novozymes investerer i ny amerikansk fabrik

Novozymes bygger ny fabrik for 80-100 mio. dollar i Nebraska med henblik på at imødekomme fremtidens efterspørgsel efter enzymer til bioethanolindustrien.
Novozymes har udvalgt Blair i Nebraska til at huse virksomhedens nye enzymfabrik og skaber til at begynde med ca. 100 nye job i denne stat i den amerikanske Midtvest. Fabrikken skal fremstille enzymer til brug for den allerede eksisterende majsbaserede ethanolproduktion og senere også enzymer til fremstilling af cellulosebaseret ethanol.

Den nye fabrik skal opføres på en 12 hektar stor ejendom i bioraffinaderiområdet i Blair, Nebraska, ca. 40 km nord for Omaha. Novozymes forventer at kunne tage det første spadestik i slutningen af 2008, og at produktionen vil kunne starte op i slutningen af 2010. Investeringen forventes at koste mellem 80 og 100 mio. dollar.

- Det er meget spændende for os at kunne udvide vores enzymfremstillingsanlæg i USA, siger Peder Holk Nielsen, koncerndirktør med ansvar for Enzyme Business og fortsætter:

- Som førende producent af enzymer til brændstofethanol ønsker vi at kunne fastholde vores forpligtelser over for kunderne. I starten skal den nye fabrik levere enzymer til majsbaseret ethanolproduktion og til nystartede virksomheder inden for cellulosebaseret ethanol. Fabrikken i Blair bliver designet på en sådan måde, at den senere kan udvides og dermed sikre, at Novozymes kan dække behovet for enzymer til cellulosebaseret ethanol. Vi tager hermed det største skridt nogensinde for at kunne levere denne type enzymer i 2010.

Novozymes har foretaget en verdensomspændende undersøgelse for at finde det rette sted at placere den nye fabrik, og valget faldt altså på den amerikanske Midtvest.

- Investerings- og konkurrencemæssigt er USA et attraktivt marked for os. Ved at placere fabrikken her kan vi fastholde vores tætte samarbejde med bioethanolkunder i hele Midtvesten, og vi får samtidig adgang til en veluddannet arbejdsstyrke og en god infrastruktur, forklarer Peder Holk Nielsen.

Kilde: Novozymes

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078