23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Akrylamid skal begrænses i fødevarer

EU venter at komme med nye grænseværdier for akrylamid i fødevarer, når FDA senere på året offentliggør nye forskningsresuktater på området.

Akrylamid findes i stor stil i vores basisfødevarer og indtil EU er nået frem til at kunne fastlægge grænseværdier, er der en række forholdsregler, som både private husholdninger og fødevaresektoren kan tage for at reducere udviklingen af akrylamid mest muligt. Seniorforsker Kit Granby fra Fødevareinstituttet anbefaler:

- undgå hurtig bruning og brankning ved høje temperaturer.

- blancher kartofler, før man steger eller braser

- gærhævning modvirker udviklingen af akrylamid i brød under bagningen

Fødevarestyrelsen fastholder desuden de generelle kostråd om at spise mere frugt, grønt, korn- og brødprodukter, at spare på fedt og begrænse grilning og friturestegning samt at undgå at branke eller brænde fødevarer.

Kilde: Dagbladet Børsen

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web01