23948sdkhjf

Alzheimers-præparat skuffer

De første hovedresultater fra Lundbecks Flurizan- forsøg er skuffende for patienter og pårørende, der er berørt af Alzheimers sygdom, og gør det mindre sandsynligt, at disse første observationer kan føre til myndighedsgodkendelse.
Myriad Genetics, Inc. har i dag offentliggjort resultatet af et klinisk fase III-forsøg med Flurizan® (tarenflurbil) med 1.684 patienter med mild Alzheimers sygdom. De kliniske fase III-data svarer ikke til de data, der blev observeret i klinisk fase II i patienter med mild Alzheimers sygdom. Lundbeck og Myriad vil nu undersøge resultaterne yderligere for at opnå forståelse af forsøgsresultaterne, hvor stoffet ikke opfyldte de to primære effekt mål.De kliniske fase II-data for

Vi vil nu se nærmere på detaljerne fra studiet og vurdere, om patienterne faktisk kan få gavn af stoffet, udtaler direktør for Lundbecks lægemiddeludvikling Anders Gersel Pedersen og fortsætter:

- Alzheimers sygdom er måske det område, hvor der er størst behov for fremskridt i behandlingen. Lundbeck er en førende aktør inden for sygdomme i hjernen, og på trods af den indbyggede risiko vil vi fortsætte udviklingen af nye lægemidler til behandling af sygdommen, enten internt eller ved indlicensering.

Generelt afspejler de rapporterede bivirkninger den forventede profil for den ældre befolkning med Alzheimers sygdom, og de fleste symptomer var godt fordelt mellem Flurizan® og placebo. I gruppen, der havde modtaget behandling med Flurizan®, var der nogle tegn på øget forekomst af bivirkninger, herunder anæmi, lungebetændelse, nyresvigt og sår i mavetarmkanalen. Analysen af alle data til rådighed på nuværende tidspunkt viser ingen andre nævneværdige sikkerhedsmæssige forskelle mellem behandlingsgrupperne.

Kilde: Lundbeck

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078