23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ny teknik skal forudsige fødevarers opførsel

3D-billeder kan hjælpe industrien med hurtigere produktudvikling






















Fødevareindustrien kan måske inden længe få langt bedre overblik over, hvordan madvarer opfører sig og hvorfor. Danske forskere har således for første gang skabt et 3D-billede af fedt- og proteinstrukturer, og det er et værktøj, som kan give øget kontrol over fødevarers konsistens og foranderlighed - og dermed hurtigere produktudvikling og bedre kvalitet, skriver fagbladet Ingeniøren. - Dette er starten på at forstå tekstur og på at kunne forudsige, hvordan fødevarer opfører sig, hvis de bliver udsat for for eksempel tid, varme eller rystelser, siger lektor Jens Risbo, der er en af forskerne bag 3D-modellen, til fagbladet. Gruppen af forskere kommer fra Københavns Universitets Institut for Fødevarevidenskab samt Niels Bohr Institutet. Hidtil har man kun kunnet se strukturen af fødevarer som et todimensionelt mikroskopibillede, der giver et billede af overfladen og området lige under. Men med 3D-teknologien kan man se fødevaren fra alle ledder og kanter.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.11