23948sdkhjf

M Seals ekspanderer i Kina

Tætningsproducenten M Seals A/S i Espergærde er i rivende udvikling. I forvejen leverer den tætninger til stort set al dansk industri, hvor der er brug for det, som eksempelvis i maskin- og fødevareindustrien. Nu er den også begyndt at levere til vindmølleindustrien.
Det fortæller Mikkel Posselt, ansvarlig for indkøb, kvalitet og teknik. Han siger:

- Gennem nogle år har vi haft et stigende marked inden for vindmøllerne, hvor vi leverer tætninger til især hovedakslerne, og vi leverer nu til fire-fem vindmøllefabrikanter i Danmark, Indien og Kina.

Virksomheden deltager i disse dage i en af Asiens største vindmøllemesser, Windpower 2008, i Beijing Kina, hvor Danish Wind Energy Group under Dansk Eksportforening har arrangeret en stor stand for 17 danske underleverandører til vindmølleindustrien. Firmaer fra hele verden deltager i messen. Kina er et af de lande i verden, der har besluttet sig for aktivt at forbedre miljøet ved at bruge vindmøller til produktion af strøm. Der skal inden år 2020 opstilles 100.000 vindmøller rundt om i Kina.

M Seals har allerede aktiviteter i Kina, idet den i forvejen har en hel del kunder på andre områder derude. For at følge med i det stærkt voksende asiatiske marked for vindmøller bliver tilstedeværelsen nu konsolideret. Herom siger Mikkel Posselt:

- Vi er ved at etablere os i Kina med et salgskontor, som senere skal blive til lagerfaciliteter i Tianjin. Det er helt nyt, for de nye kunder efterspørger, at vi lagerfører tingene herude, så de kan få fat i dem hurtigt, og der er også nogle importmæssige fordele ved, at de bliver leveret lokalt.

Det kinesiske markeds kolossale potentiale gør det bydende nødvendigt at være med fra begyndelsen, forklarer Mikkel Posselt og uddyber:

- Der er et gevaldig ambitiøst program for grøn energi derude, og det er sådan, at af alle disse vindmøller skal 70 % være lavet lokalt. Derfor er der mange, både etablerede industrier og helt nye virksomheder, som prøver med egne eller licensbyggede konstruktioner. Der ser vi et hul i markedet, vi kan fylde ud, for det viser sig, at de rigtig store tætninger til hovedlejer, vingelejer og føjekransen ikke produceres herude.

Faktisk bliver der smedet, mens jernet er varmt.

- Et af vores kerneområder er også at deltage i rådgivning og design fra starten, så vi kan få oplyst kundens betingelser og opgavens art i det hele taget. I dag torsdag og i morgen fredag skal vi derfor have ansættelsessamtale med en salgsingeniør, slutter Mikkel Posselt.

M Seals har i dag 24 ansatte i Espergærde, samt tre i Halmstad, da salget i Sverige gennem de sidste fem år har været stærkt stigende. Størstedelen af omsætning udgøres af O-ringe, som er et meget simpelt produkt, men uhyre vigtigt, og som anvendes utrolig mange steder, fra høreapparater til vindmøller og alt derimellem.

Kilde: Dansk Eksportforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095