Fødevirksomhederne i Vejen Kommune har brug for kvalificeret arbejdskraft, og derfor har kommunen lanceret ”Jobbank for fødevarevirksomheder”, som sørger for, at ledige får nye kompetencer og bliver klædt på til et job i fødevaresektoren.
Samtidig sikrer det, at kommunens fødevarevirksomheder har adgang til kompetent arbejdskraft med netop de kompetencer, der er brug for.
- Jobbanken betyder, at vi kan understøtte en fortsat udvikling inden for fødevarebranchen ved at få opkvalificeret de ledige, som er interesseret i at få et arbejde i den branche, siger Frank Schmidt-Hansen, der er formand for beskæftigelsesudvalget i Vejen Kommune.
Indtil nu er 11 ledige blevet opkvalificeret, og en enkelt af dem har fået fast arbejde, mens en anden er kommet i praktik.
Opkvalificeringen varer seks uger og indeholder en lang række AMU-fag. Deltagerne får hygiejnebevis og lærer blandt andet om almen fødevarehygiejne, råvarekvalitet i fødevareproduktion og brug af pc på arbejdspladsen.
Et nyt hold begynder senere på året, hvor målet er at få 20 deltagere med.