23948sdkhjf

Benzinselskaber stræber efter bioetanol fremstillet på affald

Overraskende rapport fra Verdensbanken får fire af de største benzinselskaber i Danmark til at melde ud, at de meget nødigt vil anvende biobrændstof fremstillet af fødevarer.
Benzinselskaberne håber de slipper for at anvende brugebiobrændstoffer fremstillet af fødevarer i Danmark. I stedet vil de stræbe mod at udvikle det såkaldte andengenerationsbiobrændstof, biobrændstof, som er baseret på affald og ikke f.eks. majs og korn.

Sådan lyder udmeldingerne fra fire af de største benzinselskaber i Danmark, efter den nye rapport fra Verdensbanken vurderer, at den stigende produktion af
bioetanol har fået de globale fødevarepriser til at stige 75 pct., og dermed er hovedårsagen til den globale fødevarekrise. Det skriver dagbladet Børsen.

Shell er i øjeblikket med i et projekt i Sønderjylland, hvor man forsøger at udvinde etanol fra slagteriaffald. Q8, det fjerde store benzinselskab i Danmark, har som YX Energi og Shell heller ikke biobenzin, men vil vente, til der er andengenerationsprodukter.

- Vores grundlæggende holdning har hele tiden været, at vi vil vente på andengeneration, som baserer sig på andet end fødevarer, siger Kommunikationschef
Jytte Wolff-Sneedorff, Kuwait Petroleum, til avisen.



Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079