23948sdkhjf

Arla sætter ny nabo i sving

Partnerskab med Aarhus-firma styrker mejerikoncernens eksportmuligheder på fjerne markeder.
Når Arla Foods fremover vil forbedre og udvikle produkter, kommer arbejdet med fødevaresikkerhed og holdbarhed, til at foregå i et nært samarbejde med ISI Food Protection, som er ekspert i beskyttelse af fødevarer.

Det er resultatet af en samarbejdsaftale mellem de to virksomheder, som med opførelsen af Arla Foods’ nye globale innovationscenter i Agro Food Park nord for Aarhus kommer til at bo dør om dør.

Arla ønsker at udvide forretningen til nye og fjerne markeder, ikke mindst Mellemøsten, Afrika, USA og Kina. Det kræver imidlertid udvikling af en type mejeriprodukter, som dels har længere holdbarhed, dels kan distribueres på anden måde end den velkendte – fra butikkens køledisk til forbrugerens køleskab.

Partnerskab frem for eget laboratorium
Det er her, ISI Food Protection kom ind i billedet. For udvikling af sådanne produkter kræver både omfattende knowhow om mikrobiologi og udstyr til forsøgene. Så i stedet for at etablere et dyrt laboratorium i det nye innovationscenter, besluttede Arla Foods’ ledelse at gøre brug af de kompetencer og faciliteter, som lå lige om hjørnet i Agro Food Park.

- Ikke kun i kraft af størrelse – de har nogle spændende projekter og visionære medarbejdere, der er frontløbere på deres felt. De gør nogle gange ting, som man ikke skulle tro var mulige, administrerende direktør i ISI Food Protection, Anne Elsser-Gravesen, som forventer, at begge parter har meget at lære af hinanden.

Også Arla Foods ser perspektiver i det nye samarbejde. Ud over nye typer mejeriprodukter til fjerne markeder gælder det hele udviklingsprocessen. Arla Foods’ innovationsdirektør, Sven Thormahlen, forventer, at de løbende projekter og tests i ISI Food Protection’s faciliteter vil blive suppleret med fælles deltagelse i innovationsprojekter, som er med til at løfte begge virksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109