23948sdkhjf

13 procents vækst til Novo Nordisk

Novo Nordisks salg steg i årets første halvår med 13 procent. Forventningerne til vækst i årets samlede resultat er dermed øget til 22-25 procent.
Novo Nordisks salg i første halvår steg med 13% opgjort i lokale valutaer, og det underliggende resultat af primær drift steg med omkring 25%

- Salget af moderne insuliner steg med 30% (21% opgjort i kroner).
- Salget af NovoSeven® steg med 14% (6% opgjort i kroner).
- Salget af Norditropin® steg med 15% (9% opgjort i kroner).
- Salget i Nordamerika steg med 19% (4% opgjort i kroner).
- Salget i International Operations steg med 23% (14% opgjort i kroner).

Der er indsendt registreringsansøgning for liraglutide, Novo Nordisks humane GLP-1-analog til dosering én gang dagligt, i USA, Europa og Japan. Den konkurrencemæssige profil for liraglutide blev styrket af hovedkonklusionerne fra et klinisk fase 3b-studie, der blev offentlig­gjort i juni, hvor type 2-diabetikere opnåede en statistisk signifikant bedre blod­sukkerregulering med liraglutide end med det allerede markedsførte GLP-1-produkt exenatide.

For 2008 er forventningen til vækst i rapporteret resultat af primær drift øget til 22-25%, og forventningerne til vækst i det underliggende resultat af primær drift, det vil sige korrigeret for påvirkningen fra valutakursudviklingen og poster af engangskarakter, er tilsvarende øget til omkring 25%.

- Vi er meget tilfredse med resultaterne i første halvår af 2008, som har været præget af robust salgsvækst for de moderne insuliner, NovoSeven® og Norditropin®. Indsendelsen af registreringsansøgningerne for liraglutide i både USA, Europa og Japan var vigtige milepæle, og vi ser frem til at kunne markedsføre liraglutide i alle tre regioner, udtaler adm. direktør Lars Rebien Sørensen.

Kilde: Novo Nordisk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079