23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Dansk svinekød mistænkt for salmonella

Fødevaremyndighederne mistænker 15 danske slagterier og kødgrossister for at være skyld i årets store salmonellaudbrud, hvor der har været over 5.000 syge.

Nyhedsavisen beretter, at Fødevareinstituttet jagter danske kødproducenter for at komme salmonellaen til livs.

- Vi har en liste med 15 danske slagterier og forarbejdningsvirksomheder, som vi mistænker for salmonella-udbruddet. Bakterien kan både være i kød og krydderiet i produkterne. Intet tyder på, at det er importeret kød. Det mest sandsynlige er en dansk råvare, siger direktør Henrik Wegener fra ødevareinstituttet, der leder jagten på salmonella-bakterien.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen udtaler om sagen:

- Det er nu det værste udbrud af fødevareinfektioner, som vi har været ramt af i Danmark. Det er skrækkeligt, at så mange danskere er blevet alvorligt syge, uden at vi har kunnet finde frem til, hvor det stammer fra.

Kilde: Nyhedsavisen

BREAKING
{{ article.headline }}
0.148