23948sdkhjf

Lundbeck varsler kraftigt kopi-pres

Lundbeck mener virksomheden allerede i år vil kunne mærke kopi-producenternes ånde i nakken. Den danske medicinal-koncern venter således et ordentligt tryk på indtjeningen.
- Patentet på Lexapro (escitalopram) i USA udløber i marts 2012, hvorefter Lundbeck forventer intens genereiks konkurrence i USA. Forud for patentudløb er det Lundbecks forventning, at lageret af escitalopram (Lexapro) hos Forest skal nedbringes, skriver ledelsen i onsdagens kvartalsregnskab.

Og det er allerede fra andet halvår 2008, at Lundbeck og den amerikanske partner har planlagt at reducere lageret af Lexapro, skriver Børsen.

Kopitruslen rammer for alvor om et par år på antidepressivet, Lexapro - som partneren Forest sælger i USA. Cipralex står for skud allerede i år, og salget står her over for en alvorlig barbering i Europa allerede næste år.

I andet halvår i år rammer Cipralex kopirivaler på en række europæiske markeder - hvilket Sydbank regner med vil skære ca. 10 pct. af det samlede salg, skriver dagbladet Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094