23948sdkhjf

Rådgivningsfirma køber procesingeniører i England

Alectia, tidligere Birch & Krogboe, kunne ikke opdrive flere procesingeniører på det danske marked og har derfor været på opkøbsjagt for at kunne indfri efterspørgslen på rådgivning til globale bryggerier og mejerier.
Mangel på kvalificerede procesingeniører i Danmark betyder, at ALECTIA A/S køber britiske Penborn Technical Services for at klare stor international efterspørgsel. Det betyder samtidig, at virksomheden ændrer navn til ALECTIA Limited. Det er ALECTIAs sjette opkøb på bare tre år.

Penborn er rådgivende ingeniører med speciale i hygiejnisk procesindustri med særlig vægt på løsninger til bryggerier, mejerier og fødevarer. Købet af Penborn skyldes, at ALECTIA har et stort behov for flere medarbejdere for at kunne følge med efterspørgslen efter rådgivning til globale bryggerier og mejerier.

Mangel på ingeniører
I dag har ALECTIA vanskeligt ved at rekruttere tilstrækkeligt mange ingeniører med kompetencer indenfor procesindustri. Adm. dir. i ALECTIA Ingelise Bogason forklarer:

- Det er svært at skaffe nok kvalificerede procesingeniører i Danmark. Derfor har vi har igennem flere år rekrutteret udlændinge til Danmark, men det danske skattesystem gør det ikke attraktivt for medarbejderne at blive her. Nu kan vi slå to fluer med et smæk. For det første får vi tilgang af 30 dygtige procesingeniører i Penborn. For det andet får vi med et datterselskab i London langt bedre mulighed for at rekruttere globalt i fremtiden.

Integrerede løsninger til kunderne
Kundemæssigt er der et stort overlap mellem Penborn og ALECTIA. Ingelise Bogason uddyber:

- Penborn er en teknisk set meget kompetent rådgiver, men vores globale kunder, efterspørger i stigende grad mere helhedsorienteret rådgivning. Det er derfor oplagt, at vi gennem via yderligere rekruttering i England og videnoverførsel fra Danmark, udvider kompetencepaletten i London.

Kilde: Alectia A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125