23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Slagtekalve ofte inficeret med salmonella

Når de store slagtekalvebesætninger ankommer til slagteriet er de ofte inficeret med salmonella. 12 ud af 71 besætninger leverer jævnligt salmonella-kalve til slagterierne.

Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Kvæg og Fødevarestyrelsen netop har gennemført. Det skriver Landbrugsavisen.

Undersøgelsen an konstatere, at omkring en fjerdedel af vores slagtekalvebesætninger herhjemme leverer med jævne mellemrum kalve til slagteriet, som er inficeret med salmonella. De besætninger, der har været under lup, er de, der leverer mere end 100 handyr til slagtning om året.

Projektdeltager Liza Rosenbaum Nielsen vurderer, at der lejlighedsvis leveres dyr med salmonella fra en fjerdedel af de "større" slagtekalvebesætninger. Det skal dog her tilføjes, at der ikke er fundet salmonella af typen Niveau 1 hos nogen af dyrene.

Kilde: Landbrugsavisen

BREAKING
{{ article.headline }}
0.157|