23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Mindre salt i kødprodukter

For meget salt er skadeligt. Men vi kan heller ikke undvære salt. Kødindustrien arbejder på at reducere saltindholdet i kødprodukter for at øge folkesundheden.

Slagteriernes Forskningsinstitut har sat undersøgelser i gang for på sigt at kunne reducere saltindholdet i kødprodukter, uden at det går ud over produktkvaliteten.

Salt kan ikke fjernes helt fra maden, fordi det i de rette mængder forbedrer holdbarheden og produktkvaliteten i kød. Saltede kødprodukter vil derfor stadig være at finde i kølediske fremover.

Udfordringen er at finde de optimale alternative løsninger, når mængden af natrium, som er det skadelige stof i salt, skal reduceres.

Hvor er grænsen for hvor meget salt, der kan skæres væk? Hvordan påvirker alternative ingredienser til erstatning af salt produkternes kvalitet? Og hvilke tilpasninger skal der til i produktionen? Det er tre gode spørgsmål Slagteriernes Forskningsinstitut vil belyse i det igangværende projekt.

Danskerne spiser for meget salt

Natrium i maden stammer hovedsageligt fra salt. For meget natrium forhøjer blodtrykket og er medvirkende årsag til at stadig flere danskere får hjerte-karsygdomme, og er dermed medvirkende til at forringe sundhedstilstanden i Danmark. Omvendt er salt i moderate mængder godt for den menneskelige organisme. Faktisk kan kroppen ikke fungere uden salt.

Omkring 20 procent af danskernes saltindtag stammer fra kød og kødprodukter.

Kilde: Danish Meat Association

BREAKING
{{ article.headline }}
0.112