23948sdkhjf

Kina interessant for Novo-datter

Novo Nordisk’s ingeniørvirksomhed NNE Pharmaplan rykker i Kina. Her er udviklingen af medicinalfabrikker nemlig stærkt voksende.
NNE Pharmaplan lever af at bygge fabrikker til medicinalindustrien og i øjeblikket er Kina er stort vækstmarked for virksomheden.

- Udbredelsen af livsstilssygdomme som diabetes går stærkt, og fordi Kina gerne vil have lokal produktion, står mange virksomheder foran at skulle bygge fabrikker i Kina, for at kunne forsyne det kinesiske marked, siger adm. direktør Hans Voight fra NNE Pharmaplan.

Samtidig med væksten i nye medicinalfirmaer vil de nationale myndigheder også hæve niveauet af kontrol på deres egne medicinalfabrikker til vestligt niveau, og det giver behov, for at kinesiske virksomheder bliver opgraderet. Også dette faktum giver arbejde til den danskejede ingeniørvirksomhed.

Trods vækstmuligehderne på det kinesiske marked, ser virksomheden sig ikke på nuværende tidspunkt parate til at løsrive sig fra modersleskabet Novo Nordisk.

- Løsrivelsen bliver ikke lige nu, hvor markedet er, som det er. Det er klart, at vi gerne vil vise en lønsom forretning først, men på langt sigt vil vi ikke blive ved med at være ejet af Novo Nordisk. Mulighederne for løsrivelse er enten børsnotering, at en industriel virksomhed køber os eller en gradvis udspredelse
af ejerstrukturen, hvor Novo Nordisk inviterer nogle andre ind,fortæller Hans Voight til dagbladet Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079