23948sdkhjf

Mikkeller har solgt andel til amerikansk kapitalfond

Den berømte danske mikrobrygger Mikkel Borg Bjergsø har solgt en del af ejerskabet i bryghuset Mikkeller til den amerikanske kapitalfond Providence Equity.
Det skriver FødevareWatch, som har talt med den kendte brygger.

Kapitalfonden har købt sig ind i Bjergsø Holding ApS, som hidtil har været eneejer af Mikkeller. Med købet kommer amerikaner således til at få en andel af ølmærket Mikkeller samt Mikkeller-barerne, som ligger placeret rundt om i hele verden.

- Vi har solgt en minoritetsdel til en amerikansk kapitalfond. Salget er sket i Bjergsø Holding ApS, som var mit øverste holdingselskab. Nu er det i stedet Beer Geek Breakfast Holding ApS, som er mit øverste holdingselskab. Navnet er valgt fordi det var den første øl, der startede det hele ved at bliver utrolig populær, lyder svaret fra Mikkel Borg Bjergsø til FødevareWatch.

Han kommer selv til at sidde på direktørposten i Bjergsø Holding, mens kapitalfonden får en enkelt plads i bestyrelsen, som amerikaneren Jesse Michael Du Bey, der er vicepræsident i fonden, kommer til at skulle varetage.

Præcis hvor meget har kapitalfonden købt?

- Mit nye holdingselskab ejer stadig klart det meste. Præcis hvor meget holder jeg for mig selv, men det er højt, og det er kun en minoritetsdel, de har fået, siger Mikkel Borg Bjergsø og understreger, at han kommer til at sidde med den endelig beslutningskraft.

Han ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange millioner det har kostet amerikanerne at få fingre i bryghuset.

I februar 2015 købte Mikkeller det amerikanske bryghus Alesmiths faciliteter i San Diego i det sydlige California. Årsagen var, at man ville satse stærkere på det amerikanske marked.

Den nye investor er en vigtig brik i drømmene om at ekspandere og erobre markedsandele i det store land. Pengene skal derfor blandt andet bruges til at udvikle de nye produktionsfaciliteter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125