23948sdkhjf

Stor forvirring om REACH-registrering

Der er skabt stor forvirring blandt danske virksomheder, efter en ny EU-kemikalielovgivning er trådt i kraft. Virksomhederne skal registrere sig inden den 1. december, ellers kan de risikere at miste retten til at importere, producere og markedsføre deres produkter.
Der er skabt stor forvirring blandt danske virksomheder, efter en ny EU-kemikalielovgivning er trådt i kraft. Virksomheder, der producerer kemikalieholdige varer eller importerer kemikalier fra lande uden for EU, skal forudregistere alle kemikalier inden den 1. december i år.

Hos miljøstyrelsen frygter man, at virksomhederne overser noget eller helt glemmer at få forhåndsregistreringen på plads.

- Vi opfordrer virksomhederne til at få hjælp af os eller ringe til deres erhvervsorganisation, fordi det er kompliceret og svært, og vi er bange for, at der er nogle, der slet ikke har fattet det endnu. Det er ved at være sidste udkald, ellers mister de retten til markedsføring, siger Sidsel Dyekjær, sagsbehandler og biolog i Miljøstyrelsen.

De nye kemikalieregler omfatter varer lige fra kuglepenne til stearinlys og vaskepulver. Derfor frygter Miljøstyrelsen, at der kan være mange virksomheder, der ikke når at få sat sig ordentlig ind i reglerne og dermed i sidste ende må stoppe deres produktion.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094