23948sdkhjf

Grundfos-prisen 2008 til fødevareprofessor

Grundfos-prisen 2008 er tildelt professor Anne Strunge Meyer fra DTU. Prisen er en anerkendelse af Anne Strunge Meyers forskningsmæssige indsats inden for udvikling af nye produkter og processer ved brug af naturens egne enzymer og udnyttelse af plantemateriale som ellers ikke udnyttes.
Grundfos-prisen er på 1 mio. dkr., hvoraf de 250.000 kr. er en personlig hædersgave, mens resten er øremærket til Anne Strunge Meyers forskningsområde.

Anne Strunge Meyer forsker bl.a. i bearbejdning af biomasse til design af funktionelle ingredienser til fødevarer og andre bioaktive stoffer.

Anne Strunge Meyer har igennem sin relativt korte karriere formået at vise sin professionelle kvalitet og produktivitet. Mere end 100 artikler i anerkendte videnskabelige tidsskrifter og omkring 20 kapitler i bøger og konferencedokumenter gør hende til en af verdens 20 mest citerede forfattere inden for området ”Food and Agriculture Science” (fødevare- og landbrugsvidenskab).

Prisen blev overrakt af Grundfos’ koncernbestyrelsesformand Niels Due Jensen, der i sin tale bl.a. sagde: ”Jeg håber Grundfos-prisen vil styrke bevidstheden om at det, i et lille land som vores, er tvingende nødvendigt at offentlig og privat forskning sker i tæt samklang, og at alle bidrager med mere værdi på flere måder til vores velfærd og velstand”.

Bedømmelseskomitéen til Grundfos-prisen består af:
  • Prorektor Nina Smith, Aarhus Universitet
  • Professor Preben Terndrup Pedersen, DTU
  • Tidl. rektor for Aalborg Universitet, Sven Caspersen
  • Lars Kolind, Bestyrelsesformand for Poul Due Jensens Fond
  • Niels Due Jensen, Bestyrelsesformand for Grundfos-koncernen

Kilde: Grundfos

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125