23948sdkhjf

Micro Matic bidrager til koncern-vækst

Nielsen & Nielsen Holding har i 2007/08 halveret sit overskud. Koncernen, der tæller fem vidt forskellige virksomheder, har kun opnået vækst fra forretningen inden for fadølsudstyr.
Micro Matic koncernen har været eneste bidragsyder til moderselskabets vækst i 2007/08. Efterspørgslen på anstikkere til fadølsankre har nået det højeste niveau inden for de seneste år, og dermed har Micro Matic kunnet fastholde sin position som verdens største udbyder inden for sit felt. Nettoomsætningen steg i perioden med 215 mio. kr., som omregnet er 22 procent.

Samlet set kom moderkoncernen ud med en nettoomsætning på 3.002 mio. kr. og opnåede dermed en omsætningsvækst på 8 procent set i forhold til året før.

Årets resultat af primær drift blev 126 mio. kr., hvilket var markant lavere end året før. Nettoresultatet faldt fra 90 mio. kr. til 52 mio. kr. og i regnskabet beskrives dette som resultat af råvareprisstigninger, valutakursændringer samt et underskud på 20 mio. kr. i Nassau Door, der måtte lukke en fabrik i Rudkøbing i løbet af det forgangne regnskabsår. Nassau Door beskæftiger sig med produktion, salg og service af industriporte.

I Nielsen & Nielsen Holding indgår desuden Triax, der er en af Europas største udbydere af produkter og systemer til modtagelse og distribution af audioo- og videosignaler. Senmatic udvikler, producerer og sælger sensorer til måling og registrering af temperatur, fugtighed og luftarters sammensætning. Sidste ben i koncernen er det kinesiske joint venture Beijing Micro Matic, der varetager markedsføringen af Micro Matics produkter på det kinesiske marked.

Kilde: Nielsen & Nielsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079