23948sdkhjf

Positive testresultater fra Bavarian Nordic

Bavarian Nordic melder om særdeles positive tests på sin vaccine til behandling af prostatacancer. Patienterne, der medvirkede i forsøget havde en statistisk signifikant længere overlevelse på 8,5 måneder sammenlignet med personer, der ikke havde fået præparatet PROSTVAC™.
Bavarian Nordic har nu evalueret fase II data fra sin terapeutiske vaccinekandidat til behandling af prostatacancer PROSTVAC™, som blev erhvervet som led i det nyligt indgåede samarbejde med National Cancer Institute (NCI) i USA.

Markant større chance for overlevelse
Resultaterne fra det prospektive, randomiserede, placebokontrollerede fase II studie med 125 patienter med fremskreden prostatacancer efter 4 års opfølgning viser, at de patienter, der fik PROSTVAC™, havde en statistisk signifikant længere overlevelse på 8,5 måneder (p=0,015) i sammenligning med kontrolgruppen. Den eneste godkendte behandling af fremskreden prostatacancer på markedet i dag forlænger overlevelsen med gennemsnitligt cirka 2 måneder. Desuden viste PROSTVAC™ en god bivirkningsprofil. På baggrund af disse lovende resultater forventer Bavarian Nordic at igangsætte bekræftende fase III studier med PROSTVAC™ sammen med NCI i 1. halvår 2010, som vil danne grundlag for en godkendelse af denne behandling.

Kun begrænsede behandlingsmuligheder i dag
Prostatacancer er den hyppigste cancerform med over 500.000 nye diagnosticerede tilfælde om året på verdensplan og kun begrænsede behandlingsmuligheder. Det anslås, at der er over 140.000 relaterede dødsfald om året, hvilket gør prostatacancer til den tredjehyppigste cancerrelaterede dødsårsag blandt mænd.

Philip Kantoff MD, Professor i medicin, Harvard Medical School, principal investigator i undersøgelsen, udtaler:

- Der findes kun få tilgængelige behandlinger af fremskreden prostatacancer. Det er derfor meget opmuntrende at se en så stor forbedring af den gennemsnitlige overlevelse. Disse fase II data med PROSTVAC™ vil danne grundlag for et bekræftende fase III studie, og produktet vil efter denne bekræftelse potentielt kunne opfylde et udækket behandlingsbehov for disse patienter.

Anders Hedegaard, administrerende direktør for Bavarian Nordic A/S, udtaler:

- Vi er yderst tilfredse med de lovende resultater fra dette fase II studie, som vil blive offentliggjort i sin helhed i løbet af de kommende måneder. På baggrund af disse data mener vi at PROSTVAC™ er et gennembrud som giver et reelt håb for patienter med fremskreden prostatacancer. I modsætning til andre prostatacancervacciner der er under udvikling, er PROSTVAC™ et standardprodukt, som ikke kræver kompliceret og individuel behandling. Disse resultater berettiger i høj grad vores beslutning om at styrke tilstedeværelsen inden for cancervaccineforskning, som vi offentliggjorde tidligere på året i forbindelse med vores nylancerede strategi.

Kilde: Bavarian Nordic

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125