23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Slagterier destruerer indmad i stor stil

De stigende fødevarepriser får ikke danskerne til at spise mere indmad. Tværtimod destruerer flere mindre slagterier i dag større mængder af den sunde og nærende spise.

Ernæringsforsker på DTU, Lene Møller Christensen, fortæller til DR.dk/Syd, at danskernes hang til indmad i mange år har været stærkt faldende.

- Man går glip af noget kød med et meget lavt fedtindhold, der samtidig har et højt indhold af A-vitamin og jern, siger hun til dr.dk/syd.

I stedet for at tjene penge på indmaden, må slagterierne i stedet betale for at få det destrueret. Hos Kisbæk Slagteri i Løgumkloster bliver omkring 80% af indmaden sendt til Daka, hvor det koster en krone pr. kg. at destruere, skriver DR.dk/Syd.

Kilde: DR P4 Syd

BREAKING
{{ article.headline }}
0.143