23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Tangfolk bliver klogere i København

Danske producenter kan få nye kunder

En lang række erhvervsfolk fra verdens voksende tang-industri er i disse dage samlet i København til et internationalt symposium om tang - og det kan der komme indbringende aftaler for danske tangfolk ud af, håber arrangørerne i DTU Fødevareinstituttet.





Som en del af symposiet arrangerer DTU Fødevareinstituttet således i dag et matchmaking-arrangement. Idéen er, at eksempelvis en dansk udstyrsproducent kan møde en udenlandsk virksomhed, som leder efter noget bestemt udstyr til at forarbejde afgrøden, eller at en færøsk producent af sukkertang kan møde en international virksomhed, der kan udvinde tangens bioaktive stoffer.





- Når en stor del af de mennesker på kloden, som ved mest om, hvordan man dyrker og forarbejder tang samt bedst udnytter afgrøden i forskellige forbrugerprodukter, er samlet på ét sted, er det en oplagt mulighed for at skabe forretningsforbindelser mellem nye samarbejdspartnere, konstaterer DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.





Pejling



Deltagerne har inden arrangementet skrevet en profil med information om for eksempel hvilke tangarter, firmaet arbejder med, antal ansatte, hvor i værdikæden de arbejder og deres visioner for fremtiden. Ved hjælp af profilerne har potentielle samarbejdspartnere kunnet pejle sig ind på, hvem der måske er et godt match, og som de derfor vil booke tid til at mødes med til speeddating.





Deltagere ved matchmaking-arrangementet får desuden mulighed for at høre to af symposiets hovedtalere. Den ene fortæller om markedet samt udsigterne for tangindustrien på verdensplan og den anden om den nyeste viden om tangs bioaktive stoffer.





Den danske tangindustri har haft vokseværk i de seneste år. De forskellige aktører i Danmark arbejder både med dyrkning af forskellige tangarter og med at udvinde de værdifulde stoffer, som findes i tang. Disse stoffer kan indgå i forskellige ingredienser i blandt andet fødevarer, foder og hudplejeprodukter.















BREAKING
{{ article.headline }}
0.11