23948sdkhjf

Plagiat-sag: Cimbric overvejer stadig tangkaviar

Tvisten med Jens Møller Products er endt med hemmeligt forlig
Selv om en langvarig tvist om kopieret tangkaviar nu er afgjort med et forlig, så er det ikke sikkert, at Jens Møller Products i Herning bliver ved med at have opfindelsen for sig selv.

Hos søsterselskaberne Jeka Fish og Cimbric i Lemvig, som i 2013 blev trukket i retten for at plagiere Jens Møllers "kaviar"-kugler baseret på tang, er direktør Halldór Arnarson i hvert fald ikke helt afvisende hvad angår en eventuel lignende produktion i fremtiden.

- Det er ikke endeligt besluttet, hvad vi gør. Men jeg vil ikke udelukke, at vi på et tidspunkt genoptager produktionen, siger Halldór Arnarson.

Han ønsker ikke at udtale sig om forliget eller dets indhold, ud over at det er indgået i januar i år.
- Jens Møller Products , som nu holder til i Herning, var tidligere nabo til Jeka Fish i Lemvig.
- Plagiatsagen opstod, efter at en tidligere produktionschef i Jens Møller Products, som kendte opskriften på Cavi-Art, blev ansat i Jeka Fish.

- Det havde taget Jens Møller adskillige år at udvikle det nye produkt, men Jeka Fish/Cimbric kom på få måneder frem til samme opskrift og lancerede produktet i identisk emballage og med samme farvestofleverandør.

- Siden blev endnu en tidligere medarbejder hos Jens Møller Products ansat som sælger for Jeka Fish, og vedkommende skulle angiveligt have kontaktet kunder fra sin tidligere arbejdsplads for at sælge havtang-produktet fra Cimbric.

- Ifølge Vestre Landsret har Cimbric sandsynligvis snyltet ulovligt på Jens Møller Products' kaviarlignende spiseprodukt.

- Jens Møller fik via fogedretten stoppet konkurrentens salg, inden det for alvor var kommet i gang.


- Sagen er lukket

Det gør direktør Jens Christian Møller hos Jens Møller Products heller ikke:

- For os er den sag lukket, og vi har ikke behov for at køre for meget rundt i den. Men vi er tilfredse med resultatet. Hvis Jeka Fish kommer på markedet med et tangkaviarprodukt, så har vi jo en ny situation, og så må vi se på det derfra, siger Herning-direktøren.

- Kan Jeka Fish/Cimbric overhovedet begynde at lave tangkaviar uden at få problemer med jer?

- Det afhænger af rigtig mange ting, som jeg heller ikke kan komme nærmere ind på. Tiden må vise det, svarer Jens Christian Møller, søn af tangkaviar-opfinderen Jens Møller, som også stadig er med i topledelsen.

Erstatningskrav

Plagiatsagen har kørt i både foged- og landsretten, siden Jens Møller Products i 2013 lagde sag an mod Jeka Fish og Cimbric for at have kopieret det patenterede produkt Cavi-Art - et produkt, der ligner kaviar på en prik, men som altså er udviklet af tang.

Fogedretten nedlagde hurtigt et fogedforbud mod Cimbrics produktion, og det forbud blev siden stadfæstet af Vestre Landsret. Undervejs bebudede Jens Møller et erstatningskrav, men nu er det hele altså endt med et forlig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079