23948sdkhjf

Produktnyt: Store fordele ved MAP uden vakuum

På FoodPharmaTech 2008 i MCH Messecenter Herning præsenterer ScanStore A/S i Middelfart blandt andet SLB™ – MAP uden vakuum - der gør det muligt for virksomheder at drage fordel at den nyeste teknologi inden for pakkemaskiner. Denne nye teknologi gør at maskinerne er økonomiske, kompakte og har en høj ydelsesevne samtidig med, at de er nemme at betjene og vedligeholde.
SLB™ - danner udelukkende en modificeret atmosfære - uden brug af vakuum på noget tidspunkt, hvilket åbner helt nye muligheder indenfor MAP. Når produkter er pakket med SLB , bliver sammensætningen og udseendet i selv de mest delikate produkter beskyttet mod enhver skade samtidig med, at de optager den bedste modificerede atmosfære.

Men denne løsning er der ingen grænser. Man kan pakke det hele: Cherry-tomater, baby-leaf salater, hele friske fisk, skrællede, slicede og hele friske frugter, mejeri- og tofu produkter, frisk og forarbejdet kød, brød og kager, følsomme elektroniske komponenter, medicinalprodukter, spirer, frø etc.

Forhindrer bakterier og mug
MAP - Modified Atmosphere Packaging - er en pakkeproces inden for fødevareindustrien, som har været kendt og brugt verden over i årtier. I MAP, bliver luften i emballagen skiftet ud med en inaktiv gasblanding (hovedsaglig Nitrogen og Carbon Dioxid), hvilket eliminerer eller reducerer en fordærvelse af produktet. Små mængder af ilt forhindrer udviklingen af organiske bakterier og mug.

MAP er en meget naturlig teknik der vælges som pakkeløsning i mange lande. Især topsvejste folier til MAP udvikles og producers i store mængder af førende virksomheder som f.eks. DuPont.

Traditionelle MAP-sealere kombinerer to enheder for at opnå modificeret atmosfære: Et vakuumkammer, der fjerner al luft fra emballagen, og en gas-enhed, der blæser inaktiv gas ind i emballagen.

SLB™ - Shelf Life Booster - bringer MAP-teknologien et stort skridt videre
Ulig alle andre MAP-sealere bliver den modificerede atmosfære i Hefestus’ maskiner tilført alene via et automatisk vakuumfrit SLBtm svejsehoved. Takket være denne hidtil ukendte opdagelse, kan ScanStore nu tilbyde denne unikke pakkeløsning til alle produkter, inklusive de mest delikate produkter, som ellers ikke tåler vakuum.

Maskinerne er ekstremt kompakte og økonomiske. SLB™ forlænger produktets levetid uden brug af konserveringsmidler eller nedfrysning, hvilket gør det muligt at opvare produkterne i både nedkølede omgivelser og ved rumtemperatur.

Kilde: ScanStore A/S / www.scanstore.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078