23948sdkhjf

Carlsberg afslutter handel med Türk Tuborg

Carlsbergs salg af aktiepost på 95,6% i Türk Tuborg er endelig afsluttet.
Carlsberg udmeldte den 23. juli, at selskabet havde solgt sin 95,6% aktiepost i Türk Tuborg til CBC Group. Overførslen af aktier til køberen er nu afsluttet, skriver Carlsberg en fondsbørsmeddelelse.

Parterne er blevet enige om en enterprise value på 80 millioner USD. Justeret for den rentebærende gæld og den driftskapital, som overtages af CBC Group, vil Carlsberg modtage et netto provenu på 44,5 millioner USD.

Det regnskabsmæssige tab, som indregnes under særlige poster i resultatopgørelsen, forventes at udgøre ca. 230 millioner DKK. Det regnskabsmæssige tab er større end tidligere forventet primært som følge af ændring i arbejdskapitalen og resultat i Türk Tuborg frem til lukning af handlen
samt særlige poster i Türk Tuborg i september.

Türk Tuborg blev etableret i 1967 gennem et partnerskab mellem Tuborg og Yasar Holding. Produktionen begyndte i 1969 med den første lokalt bryggede Tuborg. Carlsberg overtog majoriteten i Türk Tuborg i 2001. Türk Tuborg er nummer to på det tyrkiske marked.

Som en del af handelen mellem Carlsberg og CBC Group vil Türk Tuborg på licensbasis fortsætte med at brygge Carlsberg og en række Tuborg mærker.

Kilde: Carlsberg A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.05