23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Nu vil EU have stoppet madspild

Æg bør have længere holdbarhed, lyder et af de danske forslag

Danskerne smider hvert år 700.000 tons mad ud, men det er ikke et isoleret dansk fænomen, at ressourcer på den måde går til spilde.





Derfor har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) netop været til et møde med sine kolleger fra de øvrige EU-lande for at diskutere, hvordan man kan skrue ned for madspildet.





Eller nærmere bestemt har de diskuteret, hvordan de kan ændre EU-regler, der direkte står i vejen for kampen mod madspild, fortæller ministeren.





- Vi har brug for et opgør med regler, der forhindrer, at vi gør noget mod madspild. Madspild er et fejlbrug af ressourcer. Først planter vi, så forædler vi og så ender det med, at det bliver smidt ud. Det er synd og skam., siger Esben Lunde Larsen.





Han nævner holdbarheden af æg som et eksempel.





- Hvis det viser sig, at æg rent faktisk kan holde sig længere end de 28 dage, vi i dag har mærkningsregler for - at de faktisk kan holde sig i 42 dage - så er det jo helt på månen, siger ministeren.





/ritzau/

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094