23948sdkhjf

Produktnyt: A-consult tilbyder regulatorisk rådgivning

Hvornår må man skrive probiotisk på sin mærkning, og hvorfor må man ikke anprise antioxidanter? Hvad er kravene til fødevareingredienser, som er behandlet med nanoteknologi og er der særlige regler for functional food? Det er blot nogle af de spørgsmål, som A-consult dagligt svarer på. Find dem blandt udstillerne på FoodPharmaTech08 i Herning.
Søborg-firmaet, der er blandt udstillerne på FoodPharmaTech 2008 i MCH Messecenter Herning, tilbyder ydelser inden for et meget specialiseret område, nemlig regulatorisk rådgivning. Regelsættene inden for både fødevarer og lægemidler bliver mere og mere komplicerede og derfor mere krævende for virksomhederne at håndtere og følge med i. Nye guidelines og direktiver kommer til hele tiden, og på nogle områder nærmer kravene til fødevarer sig kravene på lægemiddelområdet.

- Flere og flere virksomheder ønsker at koncentrere sig om deres kernekompetencer og outsourcer derfor større opgaver, eller sågar hele den regulatoriske del til A-consult. Gennem samarbejde kommer vi til at kende virksomhedens værdier og produkter godt. Det betyder at vi kan sætte os ind i problemstillingerne og den måde, som virksomheden ønsker, at vi skal håndtere de forskellige opgaver på. Vi kan hurtigt overtage en opgave og virksomheden behøver ikke selv bruge ret mange interne ressourcer på at få den løst, siger Anita von Holdt fra A-consult.

Nogle af de regulatorisk ydelser, A-consult tilbyder inden for fødevareområdet, er: - Art. 13 og art. 14 anprisninger – review af marketingmaterialer, dokumentation og indsendelse.
- Strategisk rådgivning om sammensætning og klassificering af produkter.
- Anmeldelser og dispensationsansøgninger til myndighederne – indsendelse og udarbejdelse.
- Mærkning - udarbejdelse, evaluering og opdatering.
- Tilpasning af produkter til det skandinaviske og europæiske marked.
- Rådgivning om fødevaresikkerhed og egenkontrol.
- Assistance med opgaver inden for Regulatory Affairs, som ikke matcher den regulatorisk kapacitet i virksomheden.
- Løbende support til optimering af virksomhedens Regulatory Affairs kapacitet.

A-consult har en særlige afdeling for fødevarer til at servicere og rådgive de mange kunder. Afdelingen består af levnedsmiddelingeniører og mejeriingeniører, heraf en med en ph.d grad. Derudover har flere af farmaceuterne i A-consult opbygget en stor viden indenfor fødevarer og kan dermed bidrage til, at afdelingens kapacitet er fleksibel.

A-consult er en af Danmarks største konsulentvirksomheder inden for det regulatoriske område og har tilsammen 40 ansatte i hovedsædet i Søborg og søsterafdelingen i Grasse, Frankrig. Virksomheden blev grundlagt i 1983 og har i april fejret 25 års jubilum. A-consult tilbyder rådgivning og assistance i forbindelse med en lang række regulatoriske opgaver inden for fødevarer, lægemidler og pharmacovigilance.

FoodPharmaTech 2008 finder sted i MCH Messecenter Herning i dagene 11.-13. november.

Kilde: A-consult

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078