23948sdkhjf

Carlsberg-formand sætter skub i Kina-opkøb

Når der atter kommer ro på de globale finansmarkeder er Carlsberg-formand Povl Krogsgaard-Larsen klar med ny strategi. Bryggeriet skal vokse i Kina og Vietnam.
Povl Krogsgaard-Larsen trådte til i 2004 og har været med til at sætte store fingeraftryk på bryggeriets udvikling. Han har bl.a. været med til at købe Orkla ud
af Carlsberg Breweries for 15 mia. kr., lavet danmarkshistoriens største opkøb i udlandet gennem købet af Scottish & Newcastle for 57 mia. kr. i 2008. Dertil kommer den historiske lukning af bryggeriaktiviteten i Valby og flytningen til og investering i Fredericia, som samlet set løber op i en lille milliard kr. Og han har stadig ambitioner om at udvikle forretningen, skriver dagbladet Børsen i dag.

- Jeg kunne godt tænke mig, hvis jeg som formand kan være med til at bidrage til at gøre Carlsbergs orientering mod øst, altså Kina og Vietnam, til en succes. Det er markeder, som ikke er i fuld blomstring endnu, men som, jeg håber, kan komme i fuld blomstring senere, siger Povl Krogsgaard-Larsen til avisen.

Carlsbergs vækstplaner har bevæget sig fra Vesteuropa mod Østeuropa med særligt fokus på Rusland med overtagelsen af hele Baltic Beverages Holding (BBH) Herfra kommer Carlsberg til at øge sit fokus i Kina og Vietnam. Senere vil Indien komme i søgelyset, røber formanden over for Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094