23948sdkhjf

Finanskrisen strammer til hos biotekfirma

Den lovende biotekvirksomhed Santaris Pharma tilpasser sig den aktuelle situation på finansmarkedet. Ledelsen har valgt at reducere medarbejderstaben med 40 procent og dropper samtidig kræftforskning som fokusområde.
Santaris Pharma har på baggrund af den aktuelle finansielle udvikling besluttet at ændre fokus i forbindelse med sine egne forskningsaktiviteter. Virksomheden satsede tidligere på at udvikle nye lægemiddelkandidater inden for tre sygdomsområder, herunder kræft. Fremover vil Santaris Pharma have egne aktiviteter inden for metaboliske sygdomme og infektionssygdomme.

Virksomhedens lovende udviklingsprojekter inden for kræftbehandling vil indgå i eksisterende eller nye samarbejdsaftaler med medicinindustrien. I forbindelse med det ændrede fokus reducerer Santaris Pharma antallet af medarbejdere med omkring 40 %, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Det er med stor beklagelse, at vi ser os nødsaget til at reducere vores stab af dygtige og engagerede medarbejdere, som gennem de sidste år har ydet en fantastisk indsats for at bringe Santaris Pharma frem til det, virksomheden er i dag. De kommende år bliver meget udfordrende for biotekbranchen, og kun de
virksomheder, der både har et stærkt teknologisk fundament, og som forstår at tilpasse sig de nye vilkår, vil få succes. Santaris Pharma er en af de mest lovende biotekvirksomheder i Europa og står stærkt rustet til at få yderligere forskningsmæssig fremdrift også i den kommende svære periode. Vi har imidlertid valgt i den aktuelle situation at agere proaktivt og beskære det ganske brede forretningsgrundlag, vi hidtil har haft. Ved fremover at fokusere vore egne forskningsprojekter på to i stedet for tre terapeutiske områder, sikrer vi, at Santaris Pharma har det bedst tænkelige udgangspunkt i forhold til de ændrede markedsvilkår, siger Søren Tulstrup, CEO, Santaris Pharma.

Om Santaris Pharma

Santaris Pharma har rettighederne på verdensplan til at udvikle lægemidler baseret på LNA teknologi. På basis af LNA teknologien udvikler virksomheden lægemiddelkandidater, der specifikt retter sig mod messengerRNA’er og microRNA’er, der har betydning for forskellige sygdomme. Santaris Pharma har i foråret 2008 sat verdens første microRNA lægemiddelkandidat i klinisk udvikling. Denne lægemiddelkandidat er rettet mod behandling af hepatitis C.

Santaris Pharma har indtil videre to lovende samarbejdsaftaler. Den ene aftale, som vedrører lægemidler til behandling af forskellige former for kræft, blev etableret i 2006 med den amerikanske virksomhed Enzon Pharmaceuticals. Den anden aftale blev etableret i 2007 med GlaxoSmithKline og vedrører lægemidler til behandling af infektionssygdomme.

Kilde: Santaris Pharma

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078