23948sdkhjf

Santaris Pharma afprøver verdens første microRNA

Virksomheden Santaris Pharma afprøver nyt lægemiddel mod hepatitis C, leverbetændelse, på 48 frivillige forsøgspersoner. Der kan blive tale om et gennembrud på området.
Santaris Pharma har startet et fase I forsøg med raske frivillige forsøgspersoner med verdens første microRNA medicin - SPC3649 (LNA-antimiRTM-122).

Forsøget, der bliver gennemført af PhaseOneTrials i København, omfatter 48 raske unge mænd. De første deltagere i forsøget har afprøvet medicinen, og afprøvningen er forløbet tilfredsstillende. Santaris Pharma udvikler SPC3649 som potentiel ny medicin mod leverbetændelse, hepatitis C. Senere følger fase II undersøgelser, hvor patienter med hepatitis C afprøver lægemiddelkandidaten.

SPC3649 er specifikt rettet mod microRNA-122. Det er et lille regulerende molekyle i leveren, som for nylig har vist sig at have betydning for udbredelsen af hepatitis C virus i cellerne.

- Virkningsmekanismen i dette nye lægemiddel repræsenterer et potentielt gennembrud inden for lægemiddeludvikling. Det kan slukke for funktionen af specifikke microRNA i cellerne. Santaris Pharmas forskere offentliggjorde for nyligt resultaterne af en undersøgelse, hvor SPC3649 blev afprøvet i afrikanske grønne aber.1 Undersøgelsen viste at man med succes kunne slukke for funktionen af microRNA 122 i abernes lever. Det er fantastisk, at vi nu kan teste virkningen, samt hvor sikkert det er at give vores første microRNA medicin til mennesker. Hvis vores kliniske undersøgelser er successfulde, kan de
betyde, at man får en helt ny tilgang til behandling af hepatitis C. Mere generelt kan det bidrage til udviklingen af en helt ny behandling af denne sygdom og samtidig bidrage til udviklingen af en omfattende klasse af nye lægemidler, siger Keith McCullagh, President & CEO, Santaris Pharma.

48 raske unge mænd deltager i Fase I eller “First-In-Man” fosøget. De er delt op i seks grupper, hvor seks personer i hver gruppe får medicinen, mens to får placebo (ikke-aktiv substans) uden at man ved, hvem, der får hvad. Medicinen eller placebo bliver givet i enkelte doser, hvor hver forsøgsperson får en enkelt injektion i blodåren af to timers varighed. Doserne bliver større for hver ny gruppe, der får medicinen. Hver forsøgsperson vil blive fulgt i tre måneder efter forsøget.

Kilde: Santaris Pharma

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093