23948sdkhjf

Carlsberg nedjusterer og lukker bryggeri i Leeds

Carlsberg nedjusterer sine forventninger til årets indtjening efter skuffende salg i Storbritannien og de baltiske lande. Carlsberg melder samtidig om bryggerilukning i Leeds.
Carlsberg ændrer sine forventninger til årets resultat. Nu forventes resultat af primær drift at lande på 7,9 mia. kr. mod tidligere 8,1 mia. kr. Indtjening på ca. 300 mio. kr. fra andre aktiviteter fastholdes.

Markedsudviklingen i tredje kvartal aftog i Nord- og Vesteuropa til -1,7% og i Østeuropa til -2%. Udover den igennem længere tid observerede nedgang i de modne markeder i Nord- og Vesteuropa påvirkede også den vigende tillid blandt forbrugere og kunder regionens resultater på kort sigt. I Østeuropa var udviklingen påvirket af det meget dårlige vejr. Den høje værdivækst fortsætter her på grund af en positiv udvikling i pris og produktmix, som mere end opvejer den lavere markedsvolumenvækst, skriver Carlsberg i regnskabsmeddelelsen.

Den forværrede markedssituation i Storbritannien og i de baltiske lande påvirkede indtjeningen i Nord- og Vesteuropa, hvorfor det allerede nu er planlagt at lukke selskabets bryggeri i Leeds i 2011. Lukningen kommer til at berøre 170 medarbejdere.

Kilde: Carlsberg A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094