23948sdkhjf

Danske fisk skal kunne spores

Fødevareministeriet støtter sporbarhed i dansk fiskeri for at sikre et bæredygtigt fiskeri. Sporbarhed er den røde tråd, der binder hele fiskeriet sammen – og optimerer værdikæden fra hav til bord.
Nordjysk Fødevarenetværk, DTU Aqua og Fiskeridirektoratet har netop fået tilsagn om tilskud på 3,2 millioner kroner til et nyt projekt om sporbarhed. Projekts formål er at etablere en sporbarhedsordning, der sikrer en grundig dokumentation af et bæredygtigt og lovligt dansk fiskeri. Projektet gennemføres sammen med fiskerne for at sikre et medejerskab for etablering af en pålidelig mærkning af fisk. Sporbarhedsordningen følger fisken fra den fanges til den fortæres. Det sker ved et sammenhængende IT- system, der kan sikre korrekt fangstregistrering, dokumentation af bæredygtighed og lovlighed samt viden til forbrugeren om fisken, dens oprindelse, forarbejdning osv.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen ser frem til projektet.

- Projektet ligger i tråd med det oplæg til en ny europæisk fiskeripolitik, jeg fremlagde overfor de europæiske fiskeriministre i slutningen af september. Jeg er optaget af, at erhvervet selv fastlægger markedsstandarder og dokumentationsmetoder, der giver os sikkerhed for, at fiskeriet er bæredygtigt. Det er optimalt, hvis fiskerierhvervet selv kan planlægge og dokumentere, at de fisker inden for de overordnede rammer, der udstikkes af EU. Dette projekt er et af de led, der skal være med til at dokumentere de konkrete alternativer til den nuværende fiskeripolitik i EU, siger fødevareministeren.

I projektets første fase skal rammerne og præmisserne for det efterfølgende IT-system afklares. Inddragelsen af Fiskeridirektoratet og DTU Aqua i samarbejdet giver Nordjysk Fødevarenetværk adgang til yderligere kvalificeret viden.

Projektet påbegyndes i januar 2009, og de foreløbige resultater rapporteres på DanFish messen i Aalborg i oktober 2009.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078