23948sdkhjf

Pharmexa i likviditetsvanskeligheder

Kvartalsregnskabet fra Pharmexa viser et nettoresultat på minus 117 mio. kr. og likvide beholdninger, der kan holde til og med 2009.
I de første 9 måneder af 2008 realiserede Pharmexa-koncernen omsætning og andre driftsindtægter på 16.138 t.kr. og et nettoresultat på -117.095 t.kr. De samlede forsknings- og udviklingsomkostninger udgjorde 116.307 t.kr. Pharmexa-koncernen fastholder sine tidligere udmeldte forventninger til årets resultat.

Ved udgangen af september 2008 udgjorde Pharmexas likvide beholdninger ca. 54 mio. kr. Pharmexa er fortsat med at reducere omkostningerne til forskning, udvikling og administration. Pharmexas likvide beholdninger på 54 mio. kr. tillagt upfront betalingen på 12 mio. kr. i forbindelse med aftalen for GV1001 samt en yderligere reduktion af medarbejderstaben i oktober 2008 gør, at selskabet kan finansiere sine aktiviteter igennem 2009.

Pharmexa afsøger fortsat selskabets strategiske alternativer. Pharmexa har indledt seriøse diskussioner vedrørende fusion med andre biotekselskaber. Selskabet forventer, at nå en konklusion på disse fusionsdiskussioner inden udgangen af 2008. En plan om at sælge det amerikanske datterselskab Pharmexa-Epimmune undersøges parallelt med disse drøftelser. Hovedparten af medarbejderne i Pharmexa-Epimmune er blevet afskediget ved udgangen af oktober 2008.

Ledelsen forventer, at denne afsøgning efter strategiske alternativer udmønter sig i en langsigtet løsning for Pharmexa. Såfremt dette viser sig ikke at være muligt, kan ledelsen være nødsaget til at udskyde, reducere eller stoppe yderligere forskningsprojekter samt prækliniske og kliniske forsøg. Sådanne tiltag vil få negativ indflydelse på virksomheden og kan samtidig medføre en potentiel nedskrivning af den regnskabsmæssige værdi på visse af Pharmexas aktiver.

Kilde: Pharmexa - kvartalsregnskab

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078