23948sdkhjf

Finanskrisen alvorlig for biotekindustrien

Skær ned eller dø - lød budskabet fra Dansk Bioteks formand Søren Carlsen, da han i går eftermiddags tog temperaturen på biotekindustriens vilkår midt i finanskrisen.
Herhjemme har selskaber som Genmab, Topotarget, Pharmexa, Rheoscience og Santaris måttet sande, at udsigten til ny finansiering af lægemiddeludviklingen ikke er lige om hjørnet. Derfor er projekter sat på pause og der er også sket reduktioner i medarbejderstaben.

- Finanskrisen er en alvorlig situation for biotekindustrien. Man kan sige med nogenlunde sikkerhed, at der ikke kommer nogen børsnoteringer det næste par år, sagde Søren Carlsen, der er formand for Dansk Biotek og managing partner i Novo Ventures. Han spår denne situation vil række helt frem til 2010.

Krisen betyder for investorer i biotekvirksomheder, at den eneste mulighed for at komme ud af investeringen er videresalg eller fusion. Køberne er primært farmaceutiske virksomheder, der har et stigende behov for at fylde deres pipeline med potentielle lægemidler, da deres nuværende produkter i høj grad rammes af kopikonkurrence på grund af patentudløb i de kommende år. Det skriver dagbladet Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081