23948sdkhjf

Færch Plast tildelses FoodTech Innovation Award 2008

Efter flere års udviklingsarbejde har Færch Plast A/S i Holstebro som den første i Skandinavien lanceret en emballage til fersk kød med indbygget absorber. Produktet er så nyskabende og fremtidsorienteret, at det nu hædres med tildelingen af FoodTech Innovation Award 2008.
Prisen overrækkes til Færch Plast A/S i forbindelse med fagmessen FoodPharmaTech 2008, der 11.-13. november finder sted i MCH Messecenter Herning, som også har indstiftet hædersprisen.

Med den nye kødemballage indfrier Færch Plast et mangeårigt ønske hos både producenter og detailhandel. Den absorber af papir, som hidtil har været brugt til at opsuge kødsaften, har altid været betragtet som et nødvendigt onde. Den skæmmer eksponeringen, er fordyrende for producenten og irriterer forbrugerne, som skal fjerne den inden brug af kødet.

- Der har da også allerede været stor interesse for vores nye emballage med indbygget absorber. Flere europæiske producenter har allerede taget den nye emballage i brug, og vi har udelukkende fået positive tilbagemeldinger på den. Markedspotentialet er meget stort. Vi producerer årligt op mod 400 millioner stk. emballage til fersk kød, og de kan i princippet afløses af den nye emballage, siger produktchef Hanne Malmberg fra Færch Plast.

Udnytter overfladespændingen
Ideen i den nye emballage går i al sin enkelhed ud på at udnytte den naturlige overfladespænding, der er i væske, til at fastholde kødsaften i specialdesignede fordybninger. Færch Plast har designbeskyttet såvel emballagens særlige bundmønster som udformningen af bundens løfteknaster, der sikrer, at kødet bliver løftet op, så kødsaften kan dryppe af og lægge sig i fordybningerne i bunden.

- Ud over at producenter og detailhandel nu kan eksponere deres ferske kødprodukter på en mere præsentabel måde, er der også andre fordele ved den nye emballage med indbygget absorber. Emballagen er billigere at producere end traditionelle emballager, idet vi sparer et produktionsled ved ikke længere at skulle lægge absorberen manuelt i hver bakke. Der er også en miljøgevinst, idet der bruges mindre energi til at producere en emballage med indbygget absorber end til at fremstille emballage og absorber hver for sig. Da bakken produceres i et mono materiale, kan den indgå i genbrug. Herudover er den let at stable, så man sparer udgifter til transport og opbevaring, siger Hanne Malmberg.

Kilde: Messecenter Herning

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078