23948sdkhjf

Nyt system for klassificering og mærkning af kemikalier

Imorgen den 12. november afholdes Kemikaliedag 2008. Her sættes der fokus på potentialer og udfordringer i FN’s ”Globalt Harmoniserede System” for klassificering og mærkning af kemikalier
For fjerde år i træk afholdes Kemikaliedag. I år er temaet ”Fremtidens kemikalieinformation – GHS og andre systemer”.

FN’s ”Globalt Harmoniserede System” for klassificering og mærkning af kemikalier (GHS) er på vej til at blive en del af den europæiske kemikalieregulering gennem CLaP-forordningen. Det vil medføre markante forandringer for både virksomheder, arbejdstagere og forbrugere.

Hovedformålene er at beskytte mennesker og miljø bedre mod skadelige påvirkninger fra kemikalier og lette den internationale handel med kemikalier. Men hvordan kommer systemet til at virke i praksis?

Dagens tema vil blive belyst af centrale aktører fra myndigheder, virksomheder og organisationer. Miljøminister Troels Lund Poulsen vil tale om borgernes og politikernes forventninger til klassificering og mærkning og kemikalier.

Kemikaliedag 2008 arrangeres af Arbejdstilsynet, Brancheforeningen for sæbe, parfume og teknisk/kemiske artikler, CO-industri, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Foreningen for Danmarks Farve- og Lakindustri, Kemikaliebranchen, Miljøstyrelsen og Procesindustrien.

Du kan se programmet og læse mere om konferencen på www.kemikaliedag.dk



Kilde: Miljøministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078