23948sdkhjf

Hygiejne i fokus på FoodPharmaTech

Hygiejne og fødevaresikkerhed er nøgleordene, når Nordens største fagmesse for leverandører til fødevare- og farmaceutisk industri, FoodPharmaTech 08 i dag åbner dørene i MCH Messecenter Herning. Flere end 250 udstillere står klar til at vise og demonstrere deres seneste nyheder og teknologier til effektivisering og automatisering af produktionen.
Danmark er blandt verdens bedste på hygiejne-området, men reglerne strammes også konstant.

- Danmark hører til i verdenseliten, når det gælder fødevarekvalitet, fødevaresikkerhed og levering til tiden. Det samme gælder den farmaceutiske industri. Men kravene til netop sikkerhed og hygiejne er skrappere end nogensinde, og derfor er der også ekstra fokus på netop de områder på messen. Det kan bl.a. opleves på messens store satsning – en arbejdende proceslinje, som demonstrerer de nyeste teknologiske løsninger til netop at sikre effektivitet, produktsikkerhed og 100 % hygiejne, fortæller projektleder Klaus Erichsen, og fortsætter:

- Proceslinjen er kommet i stand gennem et helt unikt samarbejde med branchens førende leverandører, der bl.a. viser den nyeste robotteknologi og et eksempel på, hvordan rumfartsteknologi anvendes til at sikre hygiejnen i både fødevarer og farmaceutiske produkter.

Verdens største mejeriudstilling
Samtidig med FoodPharmaTech gennemføres dansk mejeribrugs traditionsrige Landsmejeriudstilling. Her kåres Danmarks bedste mejeriprodukter inden for kategorierne ost, smør og konsum. Landsmejeriudstillingen er i dag vokset til at være den største af sin art i verden med flere end 1.500 mejeriprodukter fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Færøerne. I forbindelse med Landsmejeriudstillingen kåres også Skandinaviens bedste mejeriprodukter i Scandinavian Dairy Contest.
Desuden er der mulighed for at prøvesmage vinderprodukter fra året Gourmetpris, der uddeles af Mejeribruget.

Nordisk emballagepris
Nyskabende emballage kommer i rampelyset, når Skandinaviens fornemste emballagepris, Scanstar, uddeles på FoodPharmaTech. Emballagekonkurrencen gælder alle de Skandinaviske lande og gives for at designe og formgive forbrugervenlige, innovative og kreative emballageløsninger. I år belønnes 9 produkter med en ScanStar, heraf 4 danske. Alle vinderprodukterne udstilles på messen.

Kokkelandsholdets manager åbner messen
Det Danske Kokkelandshold er netop kommet hjem fra kokkenes OL med 4 guldmedaljer, og det bliver teammanager Per Mandrup, der foretager den officielle åbning af FoodPharmaTech 08 i MCH Messecenter Herning i dag kl. 8.30.

Kilde: Messecenter Herning

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141